Al cincilea anotimp


Azi m-am gandit sa inventez un anotimp numai al meu. Un anotimp cu pasari maiastre, frunze inedite, culori si combinatii noi, cu curcubee si vanturi sagalnice, nici calde, nici reci, cu fructe carnoase si aer ca mierea.
Un anotimp in care sa se piarda indragostitii, sa se topeasca grijile oricui in cuptoare speciale, sa se auda triluri vesele si sa trozneasca iarba cruda sub talpile goale. Un anotimp fantezie, un fel de anotimp-vacanta pentru toata lumea, un anotimp- pod intre iarna si primavara sau intre vara si toamna, alegeti voi unde sa inceapa...Un anotimp in care rasariturile si apusurile sa fie spectacole la care asista oamenii aureolati de fericire si frumusete. Un anotimp in care ingerii canta la harpa pentru oameni si artezienele danseaza mladioase. Un anotimp de implinire, bucurie pura, culoare, frumusete, pefectiune. Un anotimp-statiune, un ragaz divin. Cel mai asteptat si mai iubit anotimp.
Cine vrea sa mai dea cu pensula sa continue tabloul? Poate ca daca pictam mai multi cu sufletele noastre drept pensule, poate, acest al cincilea anotimp se va naste...curand.

Comentarii

... un anotimp in care caldura ce-o radiem (spirituala sa se rasfranga asupra tuturor lucrurilor si vietuitoarelor de langa noi... un anotimp in care imbratisari, zambete, vorbe sa fie pure si frumoase, un anotimp care sa emane Liniste si Pace Sufleteasca prin toti porii celor ce-l traiesc, inconjurati de natura debordand de viata, insufland si mai multa viata si speranta in noi...
Andreea a spus…
Victor, seamana cu Oniria noastra, asa-i? Locul de intalnire..
Meteor a spus…
In parcul de la Muncii, unde e Centrul Cultural Eminescu, parcul pentru "pitici" cum ii zic eu... mergeti pe lac, intr-o zi cu soare, in stanga debarcaderului, chiar la coltul unei casute de lemn si daca este pornita fantana arteziana ... ve-ti vedea un frumos curcubeu format in mijlocul lacului. Nu se vede din alt loc. :) Va amintiti de povestile in care eroii mergeau pe curcubeu? Cine vrea poate incerca aici... si poate ajungeti intr-o lume din cele visate de voi...
Anonim a spus…
nu exista asa ceva
Andreea a spus…
@Meteor- stau aproape de parcul pentru pitici, o sa ma uit cu atentie.:-)
@Tymo, daca inchizi ochii, exista. Si in plus, nu te-am invatat eu ca daca visezi ceva, il si poti realiza?
Remember? If you can dream it, you can do it.
Cred ca daca mai multi oameni viseaza la fel, in unitate, lucrurile pot deveni realitate. Putem crea. Parca te aud iar: nu exista asa ceva! :-))
Meteor a spus…
tymo : Ce nu exista?
Dănu a spus…
Aaaa, si in care ceaiul cald si portocale sa se pupe frumos cu piersicile si cu inghetata :)

Meteor, subscriu la incantarea pentru parc :) Si de pe degetelele debarcaderului , cu picioarele suspendate, se vede curcubeul!
Anonim a spus…
Seamana si cu Oniria noastra...
asa-i Victor ?
Anonim a spus…
@ meteor..acest anotimp
Da Andreea, exact asta e al cincilea anotimp... intr-o mai mica sau mai mare masura :) O lume mirifica, calma, plina de caldura :)
@Anonim: Care Onirie? esti anonim. so ... nu :P
Anonim a spus…
Toti suntem anonimi si cunoscuti.
Luin a spus…
www.anotimpul5.ro :) Foarte aproape de descrierea ta.
Andreea a spus…
Da și nu.
Anonim a spus…
Sunt conștient c-acest Pământ va trece și o știu prea bine... oameni și flori și ape vor pieri, doruri, speranțe, griji, dureri, suspine, ca ceața nopții se vor risipi, soarele pe cer, odată se va stinge, jelindu-și raza trist și-ostenit, nicio privire nu-l va mai atinge, nu va mai fi nicicând un răsărit, tot Universul va intra-n repaos și-ncet, încet se va dezintegra, dar peste umbra morții, peste haos, iubirea pentru tine, veșnic va dura...

Pe curând. poate!
Andreea a spus…
Liviu....iti multumesc mult pentru toata pretuirea si iubirea cu care m-ai tratat mereu! Te îmbrățișez!