Interviu cu dr Adrian Nicula, specialist in medicina energetica


Voi ce ati face daca ati trece pe langa un om imbracat in haine albe, de doctor, care, in timp ce treceti pe langa el, "recita" sigur pe el toate afectiunile pe care le ai sau urmeaza sa le manifesti? Nisip la rinichi, retentie de apa, bila lenesa, digestie lenta mi-au captat urechile in timp ce treceam pe langa dr Adrian Nicula.

Sigur, puteam sa ma prefac ca nu am auzit sau sa ignor sau sa presupun ca nu despre mine vorbeste...I-am cautat privirea. Sufletele noastre deja vorbeau si se recunosteau inainte ca noi sa facem cunostinta oficial. Stiam ca vede mai multe decat spune si el, banuiesc, stia ca inteleg mai multe decat spun.

Asa a inceput mica mea aventura pe taramul medicinei energetice. Nu stiu multe despre acest tip de medicina, iar faptul ca Dr Adrian Nicula spune in prezentarea sa ca are studii de medicina facute la Kiev nu a facut decat sa imi potenteze imaginatia, sa starneasca si mai mult curiozitatea si sa invaluie un pic in mister toata povestea. Prin intrebarile la care d-nul dr are amabilitatea de a raspunde, decojesc, de fapt, de orice fantezie realitatea in care dr Adrian Nicula traieste. 
Pentru el medicina energetica este o realitate de netagaduit, este o profesie, o credinta, un drum urmat si asumat.

Ce este medicina energetica si cu ce se ocupa ea?
Medicina energetica este o specializare cu totul deosebita,a unei medicini complexe si totale, este multa biologie,semiologoie,optica,mecanica,fizica chimie si anatomie

Mi-ati spus ca nu aveti studii de medicina traditionala, ci doar aceste studii la Kiev in aceasta pregatire extraordinara in medicina energetica. Cum ati descoperit acum 16 ani ca asta va este chemarea? Va amintiti vreo intamplare speciala din copilarie care sa va fi dat vreun indiciu ca acesta va este drumul?
Cred ca s-a inteles gresit. Eu am spus ca nu am studii de medicina clasica, ci am studiat Medicina Traditionala, parte integranta a Medicinei Energetice. Daca vorbim de chemare, aceasta s-a produs undeva cu foarte multi ani in urma,cred ca aveam 9-10 ani, cand am descoperit ca aveam la acea data niste capacitati mai deosebite, neexplicabile la acea vreme, apoi mai tarziu alte intamplari care m-au determinat sa citesc mai mult, dar in acea vreme nu existau studii si bibliografie din Parapsihologie. In 1990 am fost selectat si indrumat sa studiez medicina energetica la o prestigioasa Universitate din Kiev, pe care am absolvit-o cu rezultate remarcabile in 1996, apoi studii Postuniversitare in China, in acupunctura si medicina traditionala,si, alta specializare in fitoterapie si medicina naturista in Japonia.

Ce se stia pe atunci la noi despre astfel de lucruri?
In acea perioada la noi nu se stia mare lucru,dar apareau mai multe informatii despre parapsihologie.

Ce materii de studiu are un student care studiaza medicica energetica?
Pana in anul 3 s-au facut aproximativ aceleasi materii ca la medicina clasica (generala) abia  din anul 4 si pana in anul 6 s-au predat doar materii de specialitate, multa fizica, anatomie, biochimie, optica, semiologie. Multa practica si studii de caz.

Cum este omul Adrian Nicula? Cum se relaxeaza, ce tratamente, ce trucuri aplica pentru propria persoana pentru a mentine armonia si sanatatea?
Omul Adrian Nicula este la fel ca ceilalti, mai mult inclinat pe problemele celorlalti ,foarte altruist, dedicat acestui scop in care m-am pregatit. Cateodata reusesc sa evadez, imi place muntele,sa schiez, sa escaladez, sa zbor cu parasuta. 
Ma pregatesc la fiecare sfarsit de zi pentru a doua zi, multa meditatie, anumite tehnici de reechilibrare, mai ales cand sunt activitati cu foarte multe persoane,, dar eu intru in anumite stari de relaxare cam dupa 10-15 pacienti, pret de 2-3 minute, dar si tehnici de protectie energetica. Sunt totusi un om foarte simplu dar si foarte complicat in acelasi timp, deosebit de deschis si luminat.



Comentarii

MihaiT a spus…
Cum pot sa intru in contact cu domnul Nicula? Are un cabinet pe undeva?
MihaiT a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andreea a spus…
Buna ziua,

cred ca ii puteti scrie pe adresa de mail: adrian.nicula@yahoo.com.
Anonim a spus…
Va rog sunt Mihaela di botosani si nu mai am nr dvs de tel
Andreea a spus…
Acesta este numarul: 0745 533 284.
Anonim a spus…
Buna ziua.Unde l-as putea gasi pe dl.dr.? Un nr.de conract, o adresa de cabinet ? Multumesc
Anonim a spus…
Buna ziua.Unde l-as putea gasi pe dl.dr.? Un nr.de conract, o adresa de cabinet ? Multumesc