Din cartile lui Vladimir

Vladi adora sa ii citim. Pu, pu! Veau pu, pu! Pu-pu inseamna poveste. Refuza sa spuna cuvantul corect, iar noi, ce-i drept, nu facem mare caz de asta. Pe noptiere nu mai incap demult cartile noastre. Mus cu Bita si Todita (carti cu benzi desenate, semnate Adrian Andronic), povestile fratilor Grimm, Povestile norilor, Mickey Mouse si gasca sa de prieteni si alte cateva carticele le-au ocupat in intregime. 
Inainte de fiecare somn-la pranz sau seara, citim minim o poveste. De cele mai multe ori, pasajele cele mai interesante sunt puse in scena. Vladi se ridica in  picioare in pat, distribuie rolurile si incepem teatrul. Eu-lupul, tu- totorul (vanatorul). Un exemplu....

Unele pasaje din cartile lui sunt delicioase. Ca acestea de exemplu:

"Prietenia este tot o iubire, nu e mai mica, nu e mai mare. Prietenia este o iubire de o alta culoare. Iubirea asta portocalie care se numeste prietenie e o cutie secreta de energie si entuziasm. De cate ori simti ca nu mai ai baterii, de cate ori te trezesti obosit, poti deschide cutia portocalie cu prietenie si lua de acolo tot ce ai nevoie. 
Caci nu avem nevoie de lucruri, ci de fericiri. Iar prietenii sunt cei care ne pot da portii intregi de fericiri, doar sa avem curajul de a deschide cutiile portocalii cu prietenie! " (extras din Norul prietenie-Povestile norilor, de Andreea Mihaela Stan).

" Rugaciunea este o adevarata trompeta a sufletului. Prin ea, sufletul respira in atmosfera cerului si capata puteri magice. Orice fel de rugaciune an face, ea aduce o ridicarem o sporirem o imbogatire a fortelor noastre." (Norul Rugaciune-Povestile norilor).

"Cand broasca il vazu pe balaur, se indragosti pe loc de el. Bubele lui erau la fel de verzi ca ale ei. Si balaurului ii cazu cu tronc broasca." (Broasca si balaurul, din cartea Povestiri la minut)

" In fiecare an, in august, in cer domneste mare agitatie. Toate stelele trebuie curatate bine pentru ca iarna sa poata straluci din nou cu putere. Toti ingerii participa la curatenie muncind cu spor. Spala si dau cu matura, sterg praful si dau cu peria. Cateodata insa se intampla ca unul dintre ingeri sa frece prea tare o stea si atunci aceasta se desprinde din locul ei de pe cer si cade, devenind o cometa." ( Un basm cu comete-Povestiri la minut).


La multi ani, Vladi si multumesc pentru toata frumusetea si veselia pe care ai adus-o in vietile noastre. La multi ani, copii de pretutindeni!


Le-am dat jos, ca nu erau in ordine!
9 iunie 2012. 

Vladimir. 9 iunie 2012.
Asta pare interesanta :-))







Comentarii

iuuuuuui ce scumpete
Andreea a spus…
:-))