Trei idei pentru mic dejun


Sunt, de fapt, variantele mele preferate in ultima vreme. 
Incep ziua cu unul- doua pahare de apa, o cafea, apoi ma ocup de diverse-dus, pregatesc micul dejun pentru copii, o duc pe Miruna la gradinita, curatenie prin casa. Prima mea masa este pe la 10-11. 


  1. Smoothie (nu aveti nevoie de cine stie ce blender, merge foarte bine si cel vertical): doua linguri de seminte de canepa, lapte vegetal, o banana mare, scortisoara, o lingura unt de arahide (fie facut in casa, daca aveti un robot bun, fie cumparat-atentie la calitatea ingredientelor. Noi gasim unul bun si foarte ieftin-cam 10-12 lei- la Marks and Spencer in Plaza Romania).


    2.  Porridge de ovaz cu fructe. Intr-o cana de apa pun la fiert fie bucati de mere si fulgi de ovaz, fie fructe uscate (merisoare, goji, stafide) si ovaz. Le las sa fiarba pana se absoarbe toata apa. Adaug uneori scortisoara, cateva picaturi de miere ori cateva felii de banana. Foarte satios si gustos-un mic dejun pe care il prefer in diminetile reci. 



  3. Felii de wasa cu avocado, crema de branza de capra/ pate vegetal simplu Mandy/pasta de masline cu castraveti/ridichii/ardei gras/bastonase de telina apio umplute cu crema de branza si uneori un iaurt (zuzu stors ori grecesc) sau chefir. 


Comentarii