5 motive pentru care iubesc sa fiu femeie. Lia


Lia Bolte
Pe maramureseanca stabilita in Thailanda, Lia Bolte, v-am mai prezentat-o aici pe blog. O simt ca pe o sora spirituala. Imi plac multe la ea-aerul ei copilaros, pasiunea pentru feminitate si soare (interior), dulceata graiului, seriozitatea cu care si-a asumat aceasta misiune, de a ne ajuta pe cat mai multe dintre noi, femeile, sa ne revendicam sexualitatea si feminitatea, faptul ca ea insasi invata si invata si iarasi invata, apropiindu-se si mai mult de esenta ei. 
Mi-e draga tare si o consider una dintre sursele mele de energie pozitiva si inspiratie. 
Las aici randurile ei, veti vedea cum razbat din ele pasiunea si energia ei buna. 


***
Azi mă bucur mult de faptul că sunt femeie și sunt într-o continuă călătorie să îmi trezesc darurile feminine.
Însă nu a fost mereu așa. Au fost ani buni în care m-am lepădat de mine și aș fi vrut să mă întâlnesc cu peștișorul de aur care să mă transforme într-un bărbat.
Țin minte că în adolescență am fost supărată rău pe mama că nu m-a făcut băiat. De câte ori aveam dureri la menstruație, mi-aș fi dorit să fiu băiat și să nu am treburi din astea femeiești. De câte ori trebuia să fac curat, să spăl vase sau să gătesc doar pentru că sunt femeie, îmi uram condiția în care m-am născut. 
Am crescut într-o familie super patriarhală în care fratele meu era tratat precum Louis XVI iar noi, femeile, eram Cenușărese, mereu cu treburi de făcut și marginalizate în mica noastră familie tradițională. 
Mi se părea că a fi băiat/bărbat e un fel de câștig la loto, că le e așa ușor și că viața pentru ei se întâmplă după cum au chef, când au chef iar că noi femeile suntem blocate într-un jug al responsabilităților, inegalităților de gen, al abuzurilor emoționale sau fizice și al sacrificiului pentru ceilalți.
Interesant start în viață nu-i așa.... acei 7 ani de acasă m-au impregnat cu credințele că a fi femeie înseamă a fi victimă, sexul slab și, la pachet, asta a venit cu multe resentimente și ură față de masculinul opresor și agresiv.
Iar acest dezechilibru cu care am pornit, a fost de fapt binecuvântarea deghizată care m-a pornit pe drumul personal. Un drum în care am jucat rolul victimei, rolul sacrificatei, rolul neputincioasei...un drum care m-a provocat să mă întreb ce înseamnă pentru mine a Fi Femeie, care sunt darurile Mele Feminine, ce înseamnă să îmi activez feminitatea autentică, cum să îmi folosesc rănile feminine pentru a-mi descoperi puterea interioară și pentru a mă Trezi din tiparele astea feminine invechite și opresive.
Și undeva prin 2010, în unul din grupurile de terapie în care eram, într-un workshop de 3 zile de echilibrare a Femininului și Masculinului interior am avut un exercițiu care ne cerea să ne punem în papucii celuilalt. Așa că femeile s-au costumat în bărbați, iar bărbații în femei și eram la un “party” și era necesar să interacționăm unii cu alții din perspectiva rolului..... Și atunci m-a lovit!!!!
Doamne cât de greu e să fii bărbat!!! Cât de dificil e să interacționezi cu imprezibilul Feminin și cât de multe responsabilități se pun pe umerii bărbaților – să o faci fericită, să îî oferi suport, să aduci acasă toate cele necesare, să ai grijă de sensibilitățile ei, să știi să navighezi valurile schimbătoare, să fii mereu acolo și când zice da și când zice nu, să o faci să râdă când nici ea nu știe de ce e supărată și câte altele... Pfuuu... nu e ușor deloc..e ca și cum ai naviga o corabie cu ochii inchiși. Și că din acest motiv bărbații sau societatea patriarhală a creat contextul ăsta de control al femeii, de ținere a acestei energii sub papuc.
Și ală a fost momentul decisiv în care am simțit - ce Binecuvântare e să Fii Femeie și de atunci am căutat și caut să îmi explorez Feminitatea Autentică dincolo de normele culturale, sociale, religioase.
A fost un proces lung de renunțare la credințele vechi, la tot ce am învățat în familia tradițională, la credințe și limite opresive și de a descoperi cine sunt Eu ca și Femeie, ce vreau, care îmi sunt darurile feminine, care îmi e savoarea, ce mă bucură, ce mă susține, care îmi sunt valurile învolburate și cum să le navighez.
Încet am descoperit că nu e nici o competiție intre Bărbați și Femei, ci e un dans frumos , hipnotic în care perfecțiunea dansului e dată de mișcările frumoase și unice ale fiecărui partener și de fluiditatea și conexiunea dintre ei.
Iar această conexiune aproape hipnotică nu poate exista decât dacă cei 2 parteneri sunt buni dansatori...Așa că am ajuns să fiu o bună dansatoare feminină în acest dans al existenței și e atât de frumos să îți descoperi mișcările, pașii, eleganța, figurile de dans!
Și pentru ca "dansul" să fie o bucurie pentu ochi și pentru inima dansatorilor e necesar ca femeia:
  • Să știe pașii dansului însă să nu conducă. Să se lase condusă de energia masculină
  • Să nu stea țeapănă, cu ochii inchiși și să aștepte să fie purtată de partener. 
  • E necesar ca ea să fie fluidă, în contact cu corpul ei. Să știe mișcările, să se lase condusă, însă să își simtă corpul și să își simtă partenerul. Și poate face asta doar când e relaxată în ființa ei...
Ce am descoperit eu în anii ăștia frumoși de dans Feminin!
5 motive pentru care iubesc ca sunt femeie

  1. Mă bucur că sunt femeie pentru că SIMT
O femeie trăiește și simte lumea cu și prin simțurile sale...Cât de extraordinar e asta...să te simți o parte din Tot și să vibrezi cu viața din tine și din jurul tău!!
Și fiecare simț trezit îmi deschide Inima și aduce viață în mine!
Simt sunetele naturii, valurile mării trezesc profunzimea mea, mă bucur de culorile și oamenii frumoși din jur, mă bucură mirosul de frangipani sau iasomie, simt vântul pe pielea mea, feminitatea îmi e trezită de un mango copt, aromat și zemos, simt cu inima, simt cu sufletul meu de Femeie Frumoasă, simt senzațiile corpului meu, simt ritmurile naturii.
Atunci când trăiesc cu toate simțurile trezite sunt în ritm și armonie cu mine, cu natura, cu Luna și cu viața. Sunt deschisă la Abundența și frumusețea vieții și fiecare zi e o Binecuvântare plină de arome, culoare și frumusețe. Și sunt adânc înrădăcinată în viață.

  1. Mă bucur că sunt femeie pentru capacitatea infinită de a iubi, de a susține, de a transforma, de a Alchimiza
Pot să simt în inima mea atâta iubire care vine din Sursa Divină și poate să fie romantică, pură, maternă. Iubire pentru mine, pentru cei dragi, pentru cei necunoscuți, pentru clientele mele, pentru natură, pentru animale, etc.
Spațiul inimii feminin e unul din centrele Feminine de putere. Atunci când e activat este un dar extraordinar pentru lume, o forță de vindecare. Acel spațiu plin de compasiune care poate lua orice rană, durere, frică, răutate și cu prezență, iubire să transforme precum un Alchimist. 
Și a Iubi e dincolo de iubirea romantică de cuplu, e o forță de conectare cu viața și cu perfecțiunea fiecăruia din nou. E ceva natural ce nu poate fi forțat sau blocat, e o forța mai mare decât noi. 
Când trăim din acest loc magic orice Copil se simte în siguranță și ocrotit, orice Iubit simte că este perfect și adorat, orice client se simte în siguranță, orice prieten se simte apreciat. E acel Acasă unde ești iubit pentru perfecțiunea care deja ești. 
E extraordinară această capacitate a femeii: de iubire de sine și pentru ceilalți, de acceptare a tot ce este, de înțelegere, de susținere, de prezență. Câteodată acest dar feminin pare Divin și că e un dar care poate vindeca Lumea și aceea Deconectare de care atâta lume suferă.
  1. Mă bucur că sunt femeie pentru corpul meu și cheia spre conexiunea divină ce zace în mine

Corpul meu feminin este un Templu Sacru și atunci când este Trezit este cheia de Acces cu lumea spirituală atât pentru mine cât și pentru partenerul sau copiii mei.
Conectarea cu corpul ma ajută să mă mă simt, să îmi simt emoțiile, să simt dorurile sufletului meu, să aud șoaptele și ghidarea spiritului meu întelept, să simt ritmurile naturii.
Corpul meu e atât de sensibil și fiecare atingere, adiere, mișcare poate aduce valuri de plăcere, de extaz.
Și atunci când primesc un bărbat în universul meu și cănd ne conectăm sexual, Yoni-ul meu devine un portal de accesare a altor dimensiuni. Yoni-ul meu devine acel loc unde el se poate simți acasă, acel loc unde se descoperă pe el iar corpul meu trezit și activat este oportunitatea lui să se topească cu existența.
Iar interacțiunile și contopirile noastre senzuale au capacitatea de a vindeca, de a trezi energia lui de viață, de a reflecta unui bărbat felurile în care el poate reveni in Puterea lui Masculină. Corpul meu e ca un izvor cu apă proaspătă pentru un Războinic insetat.
  1. Mă bucur că sunt femeie pentru capacitatea Magică de a Crea, Susține și Naște
De multe ori ni se pare atât de normal faptul că femeile nasc însă mi se pare Miraculos felul in care corpul unei femei a fost creat – să poată crea și susține viața unei alte persoane – WOOOAAWWW. Să aibă toate resursele interioare să hrănească, să dezvolte, să aducă pe lume un Om.
Și pe lângă cele căteva momente în care alegem să aducem pe lume oameni, Mereu avem disponibilă această Calitate de a Crea din nimic, de a susține viața, de a naște idei, de a crea haine, de a decora case, de a crea medii hrănitoare pentru iubit, copii, colegi, animanel.
Ne creem pe noi in fiecare zi, susținem spațiul casei, spațiul relațiilor, ne exprimăm prin haine, proiecte, stil de viață. 
Ceea ce suntem și cum suntem e o Creație care în formă feminină se modifică, se reinventează, se transformă, ia forme noi mereu.
Feminitatea nu e statică și clar nu e plictisitoare!! Dacă Masculinul oferă forma femeia umple spațiul și personalizează.
Atâta frumusețe, creștere există darului nostru de Creație, susținere, naștere și hrănire.
Această creație este câteodată fizică sau emoțională. Prin faptul că suntem iubitoare, fluide, colorate, feminine, zâmbărețe, săltărețe, profunde, etc putem deschide noi spații și emoții și în oamenii din jurul nostru...Doar prin cine suntem Autentice!
  1. Mă bucur că sunt femeie pentru că mă pot Abandona
Unul din marele mele bucurii de a fi femei este dăruirea, este acel abandon total când ai încredere...un Abandon în brațele vieții, în brațele unui iubit, sau un abandon în contact cu mine și senzațiile interne.
Este extraordinar să poți să renunți la control, să renunți la frică, șă ai încredere și să mergi cu acel flow...și Boommm câtă viață nouă descoperi în tine, cât de mult extaz cu viața poti descoperi.
Mi-a luat mult să pot să ajung la acest Diamant pentru că mi-a fost greu să am încredere, pentru că m-am îndoit, pentru că am crezut că mă pot descurca și singură.
Însă acel moment în care renunți la tot și te abandonezi energiei Masculine e ceva Superb, să te simți în siguranță, să te simți susținută, să simți că te poți tezi și deschide spre noi orizonturi, că te poți explora, că îți poți deschide simțurile și trăirile și mai mult.....Hmmm... fie că e un abandon pe ringul de dans, în imbrățilarea senzuală a iubitului, în relația de inițiere cu copiii tăi, un abandon făță de viață...
Iar atunci când poți să renunți la luptă și te lași susținută din acest spațiu de vulnerabilitate e ca și cum ai Primi un Dar..să fii tu exact cine alegi să fii Acum.
Și dacă nu am mereu ocazia să primesc acest dar atunci sigur îmi creez contexte sigure în care să mă abandonez în mine. Într-o lume în care a fi bărbată e atât de des întâlnit e extraodinar să alegi Conștient să te Abandonezi în contextele potrivite și cu energia masculină în care să ai încredere.


Cu drag de feminitate,
Lia Bolte
Sunt Lia Bolte, fondatoarea proiectului Femeia Trezită, și sunt onorată să te am în spațiul Sacru Feminin plin de magie, culoare. Este o bucurie să pot ghida femeile spre descoperirea a cine sunt ele în Esența feminine și să creez contexte de experimentare și vindecare.
Călătoria mea personală m-a adus in Thailanda unde locuiesc de peste 5 ani însă organizez anula evenimente de feminitate in România și in mediu online

Comentarii