Oamenii frumosi si buni care imi sunt alaturi


Pe 15 aprilie organizez la Bucuresti a treia editie a cursului Trupul meu, puterea mea - un curs viu si frumos despre vindecarea separarii minte/corp, despre respiratie, despre cum corpul, prin posturi, ne poate modifica si modela emotiile, despre miscare, prezenta si inteligenta corporala.

Pentru fiecare intalnire cu cei care aleg sa petreaca o zi de week-end in compania mea, muncesc mult mult inainte. Una dintre placerile mele este sa le ofer participantilor la cursurile mele open mici daruri utile si creative. 
Asa se face ca acum o luna am dat "porunca" prietenilor de la wedoo (Iasi) sa imi creeze un produs util si in acord cu brandul meu, focuspeinima.ro, ceva micut si frumos ce sa poata fi de folos vreme indelungata celor ce il vor primi si care sa functioneze ca o ancora si un reminder util. 
Mi-au cerut o saptamana de gandire, timp in care au facut diverse teste. Cand mi-au aratat prima data produsul finit, am stiut ca am ales oamenii potriviti!

suport carte vizita in forma de inima



Alaturi de noi sunt si alti parteneri si prieteni focuspeinima: Libris, Apiestetic, Kinga Varga Brand, Sloop
Nu va ramane decat sa va inscrieti la curs (la un pret redus fata de editiile anterioare, ca dar de primavara) si sa cititi, caci stiu cat de mult va place genul acesta de articol, povestea prietenilor mei de la wedoo. 
Sunt tineri si foarte creativi, va puteti baza pe inventivitatea lor si pe seriozitatea cu care iau in serios orice comanda. 


Care este povestea wedoo? A cui a fost ideea? Ce pași ați făcut de la vis la realizare? Care e povestea numelui?  
Fondat în 2017, Wedoo este condus de oameni care au petrecut câțiva în corporații (3 respectiv 4 ani) si care combină partea tehnică cu cea creativă împreună cu o viziune inspirată din ceea ce lumea ar putea folosi în viitor. Vă întrebati cine sta în spatele Wedoo? Sunt doi fondatori: Bejereanu Cristian si Marius Ciobanu care s-au întâlnit la facultate de unde a si pornit toata povestea. Marius a venit cu ideea, el detinand pe atunci o imprimanta 3d. Se intampla prin februarie – martie, cand s-au inceput primele discutii despre Wedoo ca entitate juridica, astfel incat in luna mai Wedoo si-a primit certificatul de inregistrare de la registrul comertului, iar in iunie am inceput activitatea propriu zisa.  Inceputul a fost greu, fiind un start-up care a fost finantat 100% din fonduri proprii. 

Primele 3 luni au fost putin mai dificile, datorita faptului ca nu stiam la ce sa ne asteptam si de unde sa incepem. A urmat apoi prima provocare (proiectul Dracula), unde am decis ca orice este posibil atata timp cat poti cauta solutii. Nu stiam cum sa ne apucam, cu ce sa ne apucam, dar dupa 1 saptamana de cautari am decis ca este important sa incercam. Astfel am reusit ceea ce altii au refuzat datorita complexitatii, dar numai cu ajutorul catorva prieteni care ne-au fost alaturi. In septembrie 2017 am ajuns la break even point (cand compania se auto-sustine din fonduri proprii) ceea ce a insemnat pentru noi un castig major, astfel ca din luna Octombrie 2017 am inceput sa gandim diverse proiecte care sa ne reprezinte. Ambitia, entuziasmul si multa munca au fost factorii care ne-au impins mereu sa continuam si sa dezvoltam ceea ce este astazi Wedoo, nu este doar o companie care doreste sa faca profit, ci sa dezvolte o comunitate de oameni care sa realizeze proiecte frumoase, parteneriate si o dezvoltare continua. 
Sfera antreprenoriatului in care am intrat este mai mult decat un simplu loc de munca, devenind deja un stil de viata. Fiecare proiect pe care il facem este de fapt o alta provocare, fie prin ceea ce se doreste a fi realizat la final, fie prin faptul ca pornim de la ideea „orice este posibil”. Sustinerea prietenilor si a celor dragi, este de fapt ceea ce ne face sa mergem mai departe indiferent de situatie. 

Ce faceți de fapt si de drept?  
Ce face Wedoo este foarte simplu si anume sa aduca satisfactie emotionala prin produsele sale, pe termen lung, prin tehnologia printarii 3D, dar si a diverselor tehnologii existente pe piata. De fapt, Wedoo functioneaza ca un marketplace creativ unde designeri, modelatori si proiectanti sunt adunati intr-un singur loc, astfel devenind cel mai creativ marketplace din Romania si posibil din lume. Dar pe langa toate aceste lucruri, platforma nu este doar un simplu marketplace, ea fiind si locul in care iti poti transpune ideea de la imaginatie sau necesitate la produs final, iar pe langa poti valida produsul, atat pe piata interna cat si pe cea externa. 
Cum decurge un astfel de proces? Se porneste in primul rand de la idee, dupa care se realizeaza o cercetare de piata, se realizeaza conceptul in varianta digitala, se realizeaza primul model, dupa care se listeaza. Daca produsul respectiv trece de etapa de validare, el poate intra fie in productie la scara mica, fie in prodctie la scara larga in functie de cerinte. Practic, ce ai tu nevoie este doar sa pornesti de la o idee, iar noi ne ocupam de realizarea, validarea, productia si distributia lui la nivel global.

Cereri neobișnuite de la clienți?   
Inca de la inceput am avut diverse cereri, iar cateva dintre ele ar fi urmatoarele: 
  • Marturii pentru nunta
  • Diverse componente de masina (in special cele foarte vechi, la care nu se gasesc piese) 
  • Suveniruri
  • Materiale promotionale creative
  • Tapiterie de masina pentru Dacia 1300 
  • Placarea cu aur a unei carcase de telefon
  • Talpi pentru papuci
  • Etc
Stim, multe dintre ele nu au nici cea mai mica legatura cu printarea 3D, dar faptul ca mereu am fost deschisi, am avut ocazia sa ne marim orizonturile. Drept urmare, ultima intrebare a fost daca facem si mobila (ceea ce nu excludem intr-un viitor apropiat datorita oamenilor care stau in spatele platformei Wedoo. :D

Cum arata o zi de lucru la wedoo?
O zi de lucru la Wedoo incepe mereu cu o cafea si un zambet. Urmeaza apoi partea in care ne minunam ce provocari apar, dupa care incepem sa analizam fiecare detaliu. Ziua decurge cu multa munca, deoarece pe langa proiectele de care ne ocupam, incercam sa fim cat mai prezenti si in mediul online, dar si in cel offline. Fiecare comanda o tratam cu pasiune si incercam sa intelegem ce vrea clientul de fapt, care sunt nevoile lui si cum putem face sa indeplinim fiecare dorinta. La final de zi (de obicei nu avem o ora fixa), tragem linie, stabilim strategia si task-urile pentru ziua urmatoare. Incercam de fiecare data sa cerem parerea consumatorului final, astfel ca putem imbunatati calitatea serviciilor in fiecare zi. 

Care sunt planurile de viitor?
Cel mai mare creative marketplace din europa si de ce nu din lume, care sa inglobeze Smart Education, Smart Production si Smart Community.

Unde sunteti de gasit?
Pe www.wedoo.ro , pe facebook, linkedin, instagram, twitter, dar daca vrei sa povestim mai mlte iti propunem sa ne faceti o vizita la sediul nostru din Iasi. 



Comentarii